DMO Google näkyvyys

DMO Google-näkyvyys

Google-näkyvyys nousuun hakukoneoptimoinnin avulla

Tarjoa asiakkaillesi parhaat ja osuvimmat sisällöt oikeaoppisen hakukoneoptimoinnin avulla. Näin sinä voitat, hakukone voittaa ja asiakkaasi voittavat. Hakukoneoptimointi vaatii toki paljon aikaa ja pitkäjänteisyyttä, mutta palkistee lopulta asiakasmäärän ja myynnin kasvulla.

Jätä yhteydenottopyyntö!

Jätä yhteydenottopyyntö!

Google-näkyvyys

Oli aika jolloin hakukoneoptimointi (eng. SEO), oli pelkkää nörttien kikkailua ja hakukoneen ”huijaamista” arvostamaan sivustoa. Jos vielä luulet, että hakukoneoptimointi on nykyäänkin sitä, on korkea aika tyhjentää omien korvien välinen välimuisti ja ottaa uutta tietoa vastaan.

Googlella on töissä lähes loputtomat henkilötyövuosissa ja rahassa mitattavat resurssit tehdä algoritmeistään sellaisia, että ne osaisivat erottaa hyvät verkkosivut huonoista. Ja ennen kaikkea he pyrkivätkin selvittämään mitkä verkkosivut ovat IHMISTEN mielestä hyviä ja mitkä huonoja.

Mitenköhän luulet Googlen onnistuneen tässä?

Voin kertoa.

He ovat siinä täydellisiä. Et voi yksinkertaisesti tehdä yhtäkään verkkosivuja koskevaa muutosta, joka samaan aikaan ei olisi ihmiskäyttäjän mielestä sivustoa parantava, mutta Googlen mielestä kuitenkin sitä olisi ja näin ollen sivusto näkyisi sijoituksissa korkeammalla kuin tavallaan ansaitsisi.

Google kuitenkin pyrkii luetteloimaan hakutuloksen siihen järjestykseen jossa uskoo ihmisten haluavan ne nähdä.

Eli mitä hakukoneoptimointi on vuonna 2022?

Se on verkkosivuston optimointia paremmaksi ihmiselle. Eli SEOn sijasta pitäisi puhua esimerkiksi KKO:sta, eli käyttökokemusoptimoinnista. Tällainen termi itseasiassa onkin jo olemassa englannin kielellä, User Experience Optimization.

Käyttökokemusoptimoinnin alkeet

Verkkosivun käyttökokemusoptimointi voidaan jakaa kolmeen pääkategoriaan.

  1. Tekninen optimointi
  2. Sisältö
  3. Maine

Tekninen optimointi

Miten käyttökokemusta voi parantaa teknisellä optimoinnill?

Tilastojen valossa tärkeintä on, että sivu latautuu nopeasti. Sivun pitää olla näkyvissä 1,5 sekunnissa, klikattavissa 2,5 sekunnissa ja sisältö ei saa liikkua/hyppiä/pomppia latauksen aikana kuin maksimissaa noin 10 pikseliä.

Kaikki tätä huonommat tulokset laskevat käyttäjän kokemusta ja se näkyy välittöminä poistumisina ja ostojen tai muiden konversioiden vähenemisenä.

Nopeuden lisäksi on toki paljon muita asioita joilla käyttökokemusta voi parantaa.

Sivuston pitää miellyttää silmää, olla selkeä, käyttöliittymältään looginen. Verkkosivuston pitää toimia myös eri laitteilla.

Sivuston pitää olla valmis toimimaan sosiaalisen median jatkeena sisältäen erilaisia metatietoja siitä mikä on sivuston kuva, jos sivustoa linkitetään sosiaalisessa mediassa.

Teknisen optimoinnin työlista on todella pitkä, mutta kaikki vaiheet on täysin perusteltavissa ja hyvinkin loogisia sekä helppo ottaa käytäntöön. Kerran kun ”reseptin” oppii, sitä ei juurikaan tarvitse enää muuttaa. Ainekset ovat aina samat.

Sisältö

Tämä on ehdottomasti vaikein osuus. Johtuen siitä, ettei tätä työtä voi täysin koskaan ulkoistaa. Verkkosivuston sisällön kirjoittaminen on joskus todella työlästä. Etenkin silloin kun sen pitäisi olla laadukasta.

Pelkkiä faktoja on helppo lyödä pöytään, mutta on hyvin harvinaista, että kollegasi lukisi tekstejäsi. Lukija on usein ammattisanastossa vähän huonompi ja tietotaidot luonnollisesti myös melko heikot. Näin ollen joudut siis kirjoittamaan sisältöä väistellen vaikeita termejä ja tehden siitä helppolukuista, mutta samaan aikaan kuitenkin napakkaa, eikä esimerkiksi tällaista tajunnan virtaa, mitä nyt luet.

Sisällön optimointiin kuuluu onneksi kuitenkin paljon sellaista, jossa ulkopuolinen konsultti pystyy auttamaan. Kappalejaot, tekstin jaksottaminen, artikkelikohtaiset sisällysluettelot ja kaikki sellaiset asiat, jotka parantavat viestin ymmärrettävyyttä ja kiinnostavuutta, ovat sisällön optimoimista.

Sisällön tulee olla myös rikasta. Ei siis pelkkää tekstiä, vaan kuvia, infograafeja, videoita, laskureita, pelejä, leikkejä ja kaikkea sitä mikä tekee oppimisesta helpompaa.

Sivuston käyttäjä on kuitenkin tullut aina oppimaan jotain. Ehkä vain hinnan, tai sitten hän haluaa oppia kuinka hyvä olet työssäsi. Mitä ikinä hän siellä tekeekään, hän haluaa informaatiota ja sen pitää olla mahdollisimman rikasta ja laadukasta.

Maine

Jokaisella sivustolla on jonkinlainen maine. Mainetta ei kuitenkaan tarvitse arvuutella vaan PA-arvon (Page authority tai Domain rating) voi tarkistaa esimerkiksi osoitteessa ahrefs.com/website-authority-checker.

Sivuston maineen kasvattaminen on teoriassa hyvinkin yksinkertaista, mutta käytännössä hyvin vaikeaa.

Sivuston ulkoiseen maineeseen vaikuttaa se, kuinka monelta eri sivustolta sivustollesi ohjataan. Määrä ei kuitenkaan korvaa laatua, vaan silläkin on väliä minkä on linkittävän sivuston PA-arvo. Edu ja Gov päätteiset sivustot ovat automaattisesti mainetta kasvattavia, koska kyseisiä domaineja ei myönnetä kuin kouluille ja julkishallinnolle.

Maine ei suoranaisesti ole sellainen asia joka näkyisi missään. Mutta Google pitää tätä tärkeänä asiana. Ja ihan syystä. Tottakai on väliä tarjotaanko googlettajalle vero.fi sivuston sisältöä vai vauvat.fi foorumin sisältöä, vaikka foorumilla tarkemmin asiasta kerrottaisiinkin. Vero.fi vain yksinkertaisesti ansaitsee saada huomiota, koska se on tiedon virallinen ja arvostettu lähde. Sivuston maineella voi siis pelastaa sivuston näkyvyyden, vaikka kaikki muut asiat olisivat retuperällä.

Extra vinkki

Ylempänä puhuttiin linkeistä, jotka ohjaavat sivustollesi. Nämä ovat tärkein asia monenkin jutun suhteen, mutta yksi tärkeimmistä on se mitä linkkien avulla voidaan saavuttaa kun kaikki muu on jo tehty.

Leikitään, että sinulla on täysin 100% niin hakukoneoptimoitu sivu kun mahdollista ja olet silti haluamallasi hakusanalla Googlen etusivulla sijalla 3. Et vaan pääse korkeammalle, koska vastassa on isoja ja luotettavia toimijoita. Mutta..

Sanotaan, että saat esimerkiksi viisi isoa ja luotettavaa sivustoa kirjoittamaan haluamasti hakusanasta artikkelin ja ohjaamaan sivustollesi. Tämä saattaa johtaa siihen, että tulet sittenkin nousemaan yli kolmannen sijan vaikka vastassa olisi kuinka kovia tekijöitä.

Olemme kokeillut tätä ja todenneet, että ”kova raja” menee Googlen omissa artikkeleissa ja sivuissa. Näistä on lähes mahdotonta mennä enää ohi.

Jos et usko, klikkaa tästä ja löydät artikkelin joka johtaa arileskinen.comiin. Nostimme tämän nollasta sijalle kolme. Enää vastassa ovat Googlen omat ohjeistukset. Tähän ohjaa kaksi ulkoista linkkiä, joka auttoi artikkelia nousemaan sijalta 8. sijalle 3.

Teemme verkkosivusto-optimointia* alkaen 3500€krt + 500€ / kk**.

*Optimointi sisältää aina DMO TEHO™ – paketin (Arvo 1800 €)
**Hinta määräytyy sivujen ja hakusanojen määrän mukaan.

Jätä yhteydenottopyyntö!

Jätä yhteydenottopyyntö!