YouTube Shorts: Kuinka hyödyntää tätä uutta videomuotoa podcast-mainonnassa

Kirjoittaja:

Harri Maunu

Olen todellinen it-generalisti ja digimarkkinointinörtti. Insinööri-tutkintojakin löytyy varmuuden vuoksi tekniikan alalta kaksi kappaletta. Tehtiin sitten kotisivuja tai säädettiin tuolin korkeutta, myynnin lisääminen on aina tärkeimpänä asiana mielessä.

Digimyyntiosasto Harri Maunu

YouTube Shorts on uusi videomuoto, joka on tullut jäädäkseen. Se on lyhyt, korkeintaan 60 sekuntia pitkä video, joka on suunniteltu toistettavaksi pystyruudulla. YouTube Shorts on YouTube-sovelluksen sisäinen ominaisuus, jonka avulla käyttäjät voivat luoda nopeita ja helppoja videoita.

YouTube Shorts on noussut nopeasti suosioon, ja monet podcast-tuottajat ovatkin hyödyntäneet tätä uutta videomuotoa mainostaakseen podcastejaan. Tässä artikkelissa käymme läpi, kuinka podcast-yrittäjät voivat hyödyntää YouTube Shortsia ja miksi se on tehokas markkinointityökalu.

  1. Luo lyhyt mainosvideo podcastillesi

YouTube Shorts on loistava tapa markkinoida podcastiasi. Voit luoda lyhyen mainosvideon, jossa kerrot podcastistasi ja sen sisällöstä. Tärkeintä on, että pidät videon lyhyenä ja ytimekkäänä – muista, että YouTube Shorts -videot ovat korkeintaan 60 sekuntia pitkiä.

Ohjeet shorts-videon julkasuun täällä.

  1. Sisällytä kutsu-toimintoon

Kun olet luonut lyhyen mainosvideon podcastillesi, on tärkeää sisällyttää kutsu-toiminto. Kutsu-toiminto on suora kutsu katsojalle kuunnella podcastiasi. Voit sisällyttää kutsu-toiminnon videon loppuun tai voit käyttää YouTuben ominaisuuksia lisätäksesi kutsu-toiminnon videon päälle. Muista, että kutsu-toiminnon on oltava helppo löytää ja ymmärrettävä.

  1. Hyödynnä hashtag-avainsanoja

Kun olet ladannut YouTube Shorts -videon, käytä hashtag-avainsanoja auttaaksesi muita löytämään videosi. Voit käyttää avainsanoja, jotka liittyvät podcastisi aiheeseen tai nimiin. Tämä auttaa ihmisiä löytämään videosi helposti ja nopeasti.

  1. Julkaise säännöllisesti

YouTube Shorts -videot ovat nopeita ja helppoja tuottaa. Siksi on tärkeää julkaista säännöllisesti uusia videoita, jotta voit kasvattaa kohdeyleisöäsi ja saada enemmän katsojia. Voit kokeilla erilaisia ​​ideoita ja formaatteja löytääksesi sen, mikä toimii parhaiten podcastillesi.

  1. Sisällytä podcastisi linkki videon kuvaukseen

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, muista sisällyttää podcastisi linkki videon kuvaukseen. Tämä auttaa ihmisiä löytämään podcastisi helposti ja kuuntelemaan sitä heti sen jälkeen, kun he ovat nähneet videon. Voit myös sisällyttää muita tärkeitä tietoja podcastistasi videon kuvaukseen, kuten sen aiheen, jaksojen lukumäärän ja julkaisuaikataulun.

Yhteenvetona voidaan todeta, että YouTube Shorts on tehokas markkinointityökalu podcastien mainostamiseen. Se on helppo tapa tavoittaa suuri yleisö ja kasvattaa podcastisi kuulijamäärää. Muista luoda lyhyitä ja ytimekkäitä videoita, sisällyttää kutsu-toiminto ja hashtag-avainsanat, julkaista säännöllisesti ja sisällyttää podcastisi linkki videon kuvaukseen. Noudattamalla näitä vinkkejä voit hyödyntää YouTube Shortsia tehokkaasti podcast-mainonnassa.