10 vinkkiä, joilla saat lisää kävijöitä verkkosivustollesi

10 vinkkiä, joilla saat lisää kävijöitä verkkosivustollesi

Kirjoittaja:

Harri Maunu

Olen todellinen it-generalisti ja digimarkkinointinörtti. Insinööri-tutkintojakin löytyy varmuuden vuoksi tekniikan alalta kaksi kappaletta. Tehtiin sitten kotisivuja tai säädettiin tuolin korkeutta, myynnin lisääminen on aina tärkeimpänä asiana mielessä.

Digimyyntiosasto Harri Maunu

Johdanto

Etsitkö tapoja saada enemmän ihmisiä vierailemaan verkkosivustollasi? Olitpa sitten pienyrittäjä, bloggaaja tai vasta aloitteleva verkkotoimittaja, voit tehdä monia asioita, joilla voit lisätä sivustosi kävijämääriä. Tässä artikkelissa kerromme 10 vinkkiä siitä, miten saat sivustollesi lisää kävijöitä.

1. Käytä avainsanoja sisältäviä otsikoita ja metatunnisteita

Varmista, että verkkosivustosi otsikot ja metatunnisteet heijastavat avainsanoja, joihin haluat kohdistua. Tämä auttaa verkkosivustoasi näkymään hakutuloksissa, kun ihmiset etsivät kyseisiä avainsanoja.

2. Optimoi verkkosivustosi hakukoneita varten

Varmista, että verkkosivustosi on optimoitu hakukoneita varten niin, että se näkyy paremmin hakutuloksissa. Tämä voidaan tehdä käyttämällä avainsanoja koko sivuston sisällössä, myös metatunnisteissa ja otsikoissa.

3. Käytä sosiaalista mediaa

Käytä sosiaalista mediaa mainostaaksesi verkkosivustoasi ja houkutellaksesi kävijöitä sosiaalisten verkostojen kautta. Jaa mielenkiintoisia blogikirjoituksia, infografiikkaa tai muuta sisältöä, joka kannustaa ihmisiä vierailemaan verkkosivustollasi.

4. Käytä Google AdWordsia

Google AdWords on pay-per-click-mainontapalvelu, jonka avulla voit houkutella kävijöitä verkkosivustollesi. Voit luoda mainoksia, jotka kohdistuvat tiettyihin avainsanoihin, ja saada ne näkymään Googlen hakutuloksissa, kun ihmiset etsivät kyseisiä avainsanoja.

5. Varmista, että verkkosivustosi on mobiiliystävällinen

Yhä useammat ihmiset käyttävät mobiililaitteita internetin käyttöön. Varmista, että verkkosivustosi on optimoitu mobiilikäyttöön, jotta ihmiset voivat helposti tarkastella sitä älypuhelimilla ja tableteilla.

6. Käytä houkuttelevia kuvia

Käytä laadukkaita kuvia, jotka kiinnittävät kävijöiden huomion. Ihmiset pysyvät todennäköisemmin verkkosivustollasi, jos se sisältää houkuttelevaa visuaalista materiaalia. Muista lisätä kuvillesi niinsanottu ”alt” eli vaihtoehtoinen teksti, jossa voit käyttää kyseisen sivun tai artikkelin avainsanaa.

7. Käytä tehokkaita toimintakutsuja

Kannusta kävijöitä ryhtymään toimiin verkkosivustollasi tehokkailla toimintakutsuilla. Tämä voi olla esimerkiksi painike, jossa lukee ”Rekisteröidy nyt” tai ”Lataa ilmainen e-kirjamme”.

8. Tarjoa jotain ilmaiseksi

Ihmiset vierailevat sivustollasi todennäköisemmin, jos tarjoat jotain ilmaista kuten ilmaisen e-kirjan tai alennuksen ensimmäisestä ostoksestaan.

9. Kirjoita vakuuttavaa sisältöä

Varmista, että verkkosivustosi sisältää mielenkiintoista ja hyvin kirjoitettua sisältöä, joka kannustaa ihmisiä vierailemaan siellä. Tämä voi olla blogikirjoituksia, artikkeleita, infografiikkaa tai muunlaista sisältöä.

10. Päivitä verkkosivustoasi säännöllisesti

Varmista, että päivität verkkosivujasi säännöllisesti uudella sisällöllä, jotta ihmiset pysyvät vierailijoina. Jos sinulla ei ole mitään uutta tarjottavaa, he käyvät harvemmin sivustollasi.