Kotisivut yritykselle – Mistä aloittaa?

Kirjoittaja:

Harri Maunu

Olen todellinen it-generalisti ja digimarkkinointinörtti. Insinööri-tutkintojakin löytyy varmuuden vuoksi tekniikan alalta kaksi kappaletta. Tehtiin sitten kotisivuja tai säädettiin tuolin korkeutta, myynnin lisääminen on aina tärkeimpänä asiana mielessä.

Digimyyntiosasto Harri Maunu

Jos olet pienyrittäjä tai keskisuuri yritys, kotisivujen luominen on tärkeä osa yrityksesi brändin rakentamista. Hyvät verkkosivut auttavat yritystäsi erottumaan kilpailijoista ja tarjoavat mahdollisuuden tavoittaa uusia asiakkaita verkossa.

Mitä maksaa yrityksen nettisivut?

Kotisivujen hinta riippuu monesta tekijästä, kuten sivuston monimutkaisuudesta, toiminnallisuuksista ja käyttötarkoituksesta. Yksinkertainen sivusto voi maksaa muutaman sadan euron verran, kun taas monimutkainen sivusto voi maksaa useita tuhansia euroja. Halutessasi voit tehdä kotisivut itse ilmaiseksi tai maksullisella alustalla.

Tästä meidän hintalaskuriin.

Kannattaako kotisivut tehdä itse?

Kotisivujen tekeminen itse on mahdollista, mutta se vaatii aikaa ja vaivaa. Jos olet aloitteleva yrittäjä ja sinulla on aikaa opetella sivuston tekemistä, voit tehdä sen itse. Jos sinulla ei ole aikaa tai tarvittavia taitoja, kannattaa harkita ammattilaisen palkkaamista.

Miten tehdä omat kotisivut ilmaiseksi?

Voit tehdä ilmaiset kotisivut käyttämällä ilmaisia kotisivukoneita, kuten WordPressia, Wixiä, Weeblyä tai Webnodea. Nämä kotisivukoneet tarjoavat ilmaisia pohjia ja helppokäyttöisiä työkaluja, joilla voit luda sivuston ilman koodaamista. Voit myös käyttää ilmaista hosting-palvelua, kuten 000Webhostia, joka tarjoaa ilmaisia verkkotunnuksia ja hosting-palveluita.

Miten tehdä hyvät nettisivut?

Hyvien nettisivujen luomisessa on tärkeää huomioida sivuston käyttäjäystävällisyys, sisällön laatu, visuaalinen ilme, responsiivisuus sekä hakukoneoptimointi. Sivuston käyttäjien tulee löytää tarvitsemansa tiedot helposti ja nopeasti. Sisältö tulee olla laadukasta ja houkuttelevaa. Visuaalinen ilme, kuten värimaailma ja kuvitus, auttaa luomaan miellyttävän käyttökokemuksen. Sivuston tulee myös toimia hyvin eri laitteilla ja näytön kooissa. Lopuksi, hakukoneoptimoinnilla varmistetaan, että sivusto löydetään helposti hakukoneiden avulla.

Miksi yritys tarvitsee verkkosivut?

Verkkosivut ovat tärkeä osa yrityksen markkinointia ja brändin rakentamista. Ne auttavat yritystä tavoittamaan uusia asiakkaita ja kasvattamaan liiketoimintaansa. Verkkosivut antavat yritykselle mahdollisuuden esitellä tuotteitaan ja palveluitaan, jakaa tietoa yrityksestä ja sen historiasta sekä ylläpitää asiakassuhdetta. Verkkosivut voivat myös auttaa yritystä erottumaan kilpailijoistaan ja rakentamaan brändiä.

Miten tehdä kotisivut WordPressillä?

WordPress on suosittu alusta kotisivujen tekemiseen. Voit ladata WordPressin ilmaiseksi ja asentaa sen omalle verkkotunnuksellesi. WordPressin avulla voit valita valmiita pohjia, jotka on helppo muokata omien tarpeidesi mukaan. Voit myös käyttää lisäosia, joiden avulla voit lisätä toiminnallisuuksia ja parantaa sivustosi hakukoneoptimointia.

Mikä on paras kotisivukone?

Paras kotisivukone riippuu käyttäjän tarpeista ja taidoista. WordPress on suosittu ja monipuolinen vaihtoehto, mutta sen käyttö voi vaatia jonkin verran teknistä osaamista. Wix ja Weebly ovat helppokäyttöisiä kotisivukoneita, jotka sopivat aloittelijoille. Squarespace on suunnattu enemmän luoville ammattilaisille, mutta sen käyttö on helppoa ilman koodaustaitoja.

Onko WordPress ilmainen?

WordPressin perusversio on ilmainen ja sen voi ladata verkkosoitteesta https://wordpress.org/. Tämä versio tarjoaa perustoiminnallisuudet, kuten bloggaamisen ja verkkosivujen luomisen. Voit myös asentaa erilaisia ilmaisia teemoja ja lisäosia WordPressiin.

Jos haluat käyttää omaa verkkotunnustasi tai poistaa WordPressin mainokset, tarvitset maksullisen hosting-palvelun. Hosting-palveluiden hinnat vaihtelevat palveluntarjoajasta ja palvelupaketista riippuen. Lisäksi WordPressin maksulliset teemat ja lisäosat voivat maksaa joitakin kymmeniä euroja.

Onko verkkosivu turvallinen?

Verkkosivujen turvallisuus on tärkeä huomioida. Verkkosivujen tietoturvaan liittyviä riskejä ovat muun muassa hakkerointi, tietojen vuotaminen ja haittaohjelmat. Hyviä käytäntöjä verkkosivujen tietoturvan parantamiseksi ovat muun muassa säännölliset päivitykset, vahvat salasanat, SSL-sertifikaatin käyttö, tietojen varmuuskopiointi ja roskapostin torjunta.

Onko Webnode luotettava?

Webnode on yksi suosituimmista kotisivukoneista, joka tarjoaa helppokäyttöisiä työkaluja verkkosivujen luomiseen. Webnoden avulla voit luoda ilmaisia verkkosivuja, mutta niissä on rajoituksia, kuten mainokset ja rajoitetut ominaisuudet. Maksulliset palvelut tarjoavat lisää ominaisuuksia ja poistavat rajoitukset. Webnode on luotettava palveluntarjoaja, joka on toiminut jo vuodesta 2008 lähtien.

Mihin verkkosivut on tallennettu?

Verkkosivut tallennetaan hosting-palvelimelle, joka on yhteydessä internetiin. Kun käyttäjä syöttää verkkotunnuksen selaimeen, selaimeen pyydetään tietoja hosting-palvelimelta, joka toimittaa selaimeen sivuston tiedot. Hosting-palvelimia ylläpitävät hosting-palveluiden tarjoajat, jotka tarjoavat erilaisia palvelupaketteja ja ominaisuuksia.