Hakukoneoptimointi hinta

Hakukoneoptimointi hinta vuonna 2023

Kirjoittaja:

Ari Leskinen

Olen täysiverinen verkkosivu ”kehittelijä”. Kaikki oppi on tullut oman kantapään kautta. Vaikka seinät joihin törmäilen ovatkin isoja, onnistun aina viekkaasti löytämään rakosen, josta pääsen ratkomaan ongelmia, joille elän ja hengitän.

Digimyyntiosasto Ari Leskinen

Monelle voi olla hyvin vaikeaa käsittää, mistä oikein maksetaan kun puhutaan hakukoneoptimoinnista.

Ja jos ei hakukoneoptimointia tarjoava yritys kerro mitä tekee, tuntuu siltä kun ei tehtäisi yhtään mitään. Tämä on hyvin yleinen ilmiö varsinkin Suomessa.

Pidetään vain mukavia kuukausipalavereita, joissa hörpitään kahvia, syödään pullaa, näytetään Google Analytics raporttia, joka on tulostettu suoraan klikkaamalla yhdestä painikkeesta ja ehdotellaan teknisellä kielellä asioita, jotka kuulostaa mahtavalta, mutta ei oikeasti tarkoita mitään.

Sitä se 2000€ / kk sisältää. Ilmaa ja hyvää mieltä, ja siitä muodostuu hakukoneoptimointi hinta.

No eikä koostu. Olit jo poistumassa tältä sivulta?

Kuinka paljon hakukoneoptimointi maksaa?

Hyvin harvoin hakukoneoptimoinnista voi suoriltaan heittää mitään järkevää hinta-arviota. Hinta-arvioon tarvitaankin usein kattava verkkosivujen auditointi, jotta päästään kärryille sivuston nykytilasta.

Mikäli et ymmärrä näistä asioista mitään, on hyvä, että verkkosivujen taustalla pyörisikin vähintään Google Search Console tai Google Analytics. Näitä työkaluja pystytään hyödyntämään niin, ettei sinun tarvitse ymmärtää verkkosivuistasi yhtään mitään.

Alla yleismallinen taulukko hakukoneoptimoinnin hinnoista Suomessa.

HinnoittelumalliHakukoneoptimointi hinta
Tunti80€ – 300€ / h
Kuukausi500€ – 5000€ / kk

On tärkeä muistaa, että hakukoneoptimointia ei kannata tehdä yksittäisenä projektina tai kiinteähintaisena pakettina.

Mikäli mielii lähteä heti oikealla tavalla liikkeelle, kannattaa sitoutua yhteen tekijään pidemmäksi aikaa ja pyytääkin tältä pidemmän aikavälin hakukoneoptimoinnin suunnitelmaa.

Mistä maksat kun ostat hakukoneoptimointia?

Hakukoneoptimointi ei ole kertalaatuinen työ, vaan jatkuvaa tutkimista, kehittämistä, kokeilemista, epäonnistumista, kahvin juomista ja onnistumista.

Hakukoneoptimoinnin kuukausihinta koostuukin sovituista työvaiheista.

Esimerkiksi: Raporttien läpikäynti 1h / kk, työvaiheet raporttien perusteella 2h /kk, kuukausipalaveri 1h / kk. Yhteensä 4 tuntia oikeaa työtä kuukaudessa. Tuntihinta esim. 150€ / h = 600€ / kk + alv 24%. Hyvin yksinkertaista.

Mitä enemmän töitä tehdään kuukaudessa, sitä korkeampi on hinta.

Mitä isompi yritys tarjoaa hakukoneoptimointia, sitä korkeampi on hinta (isommat menot).

Mitä isompi on asiakasyritys, joka hakukoneoptimointa tarvitsee, sitä korkeampi on hinta (työmäärä on yleensä huomattavasti laajempi).

Lue täältä lisää mikäli haluat tietää miten hakukoneoptimointia tehdään.

Miksi emme onnistuneet aikaisemmin?

”Kyllä me sitä hakukoneoptimointia pari viikkoa kokeiltiin, ei oo meidän juttu.”

Yleisin syy onnistuneen hakukoneoptimoinnin kaatumiseen onkin kiire. Halutaan tuloksia liian nopeasti ja mikäli niitä ei tule, irtisanotaan sopimus ja lopetetaan touhu kokonaan.

Muista, että jos et nykypäivänä ole osa digitaalista maailmaa, et ole mitään. Et ole olemassa. Rumemmin sanottuna, jos et löydy Googlen etusivulta, olet haamu.

Tarvitsetko apua?

Mikäli piiloleikit ei kiinnostele, niin heitähän meille viestiä, soita tai varaa aika kalenteristamme, niin katsotaan voisimmeko jotenkin auttaa teitä?