cms-järjestelmävertailu
|

Onko WordPress paras vaihtoehto vuonna 2023? CMS-järjestelmät testissä.

Kirjoittaja:

Harri Maunu

Olen todellinen it-generalisti ja digimarkkinointinörtti. Insinööri-tutkintojakin löytyy varmuuden vuoksi tekniikan alalta kaksi kappaletta. Tehtiin sitten kotisivuja tai säädettiin tuolin korkeutta, myynnin lisääminen on aina tärkeimpänä asiana mielessä.

Digimyyntiosasto Harri Maunu

Sisällönhallintajärjestelmät (CMS) ovat välttämättömiä työkaluja, jotka mahdollistavat verkkosivujen hallinnoinnin ja ylläpidon ilman teknistä taitoa. Niitä on saatavilla monenlaisia ja jokaisella niistä on omat erityispiirteensä ja hyödyt. Tässä on vertailu eri CMS-vaihtoehdoista ja näkemys siitä, mikä voi olla parhaiten sopiva erilaisille verkkosivuille.

WordPress

WordPress on avoimen lähdekoodin CMS, joka on yksi suosituimmista verkkosivujen hallintajärjestelmistä maailmassa. Se tarjoaa laajan määrän lisäosia ja teemoja, joiden avulla voit muokata verkkosivuja tarpeidesi mukaan. WordPress on parhaiten sopiva bloggaajille, verkkokauppiaille ja yrityksille, joilla on tarve luoda sisältöä ja joiden verkkosivuilla on paljon sisältöä.

WordPress
WordPress-sivujen hallintapaneeli.

WordPress-sivujen soveltuvuus yritykselle

WordPress sivut sopivat loistavasti yrityksille. Niihin saa kytkettyä analytiikat, crm-alustat ja muut markkinointia edistävät työkalut. WordPress onkin maailman käytetyin pohjaratkaisu yrityksien kotisivuille.

WordPress-kotisivujen hinta

WordPress sivujen rakentaminen itse voi olla hieman haastavaa, jos ei ole aikaisempaa kokemusta asiasta. On siis suositeltavaa tilata ulkopuoliselta vähintään sivujen pohjan asentaminen ja tuunata sitten itse siitä eteenpäin sivuja. Jatkokehitys on halpaa verrattuna moneen muuhun ratkaisuun, sillä osaajia löytyy todella paljon ja Youtubesta löytyy joka ongelmaan ratkaisu. Sivut saa rakennutettua halvimmillaan noin 500€ hintaan. Ylärajaa ei luonnollisesti olekkaan, koska siihen vaikuttaa alasivujen määrä, eikä sivujen määrässä ole mitään rajoitusta. Perinteisesti WordPress sivut maksavat yritykselle noin 3000 – 5000€. Sillä hinnalla saa sivut, jotka on ominaisuuksiltaan räätälöity juuri sinun tarpeisiisi. Hinta kasvaa jos tarvitsee luoda uutta graafista sisältöä tai kirjoittaa sivuille tekstiä. Tällöin sivuston tekoon osallistuu web kehittäjän ja markkinointistrategin lisäksi graafinen suunnittelija ja copywriter.

Wix

Wix on pilvipohjainen CMS, joka tarjoaa helppokäyttöisen drag-and-drop -editorin. Se tarjoaa laajan valikoiman malleja ja teemoja, ja se sopii parhaiten luoville ammattilaisille, kuten valokuvaajille, suunnittelijoille ja taiteilijoille. Tässä esimerkki Wixillä tehdyistä sivuista. Wix tarjoaa käyttäjäystävällisen käyttöliittymän, joka tekee verkkosivujen hallinnoinnista helpompaa, ja se tarjoaa monia erilaisia ​​toimintoja, mukaan lukien verkkokaupan toiminnot.

Wix
Wix.com sisältää paljon sisäänrakennettuja graafisia elementtejä.

Wix.com sivujen hinta

Wix.com sivut maksavat hieman enemmän kuin WordPress-sivut, mutta eivät merkittävästi. On myös tärkeää huomata, että wix.com sivut ovat aina Wixin omassa webhotellissa, eikä niitä voi siirtää sieltä pois. Tämä toki tekee sivuston avaamisesta helppoa, mutta se luo myös tiettyjä rajoitteita. Olet myös pakotettu maksamaan Wixin verkkohotellista sen minkä he pyytävät, koska sinulla ei ole muita vaihtoehtoja. Olet siis naimisissa Wixin kanssa, jos teet Wix-sivut. Toki webhotellimaksu on välttämätön maksaa johonkin oli sivut sitten missä tahansa. Ilmaiseksi siitä ei selviä.

Squarespace

Squarespace on pilvipohjainen CMS, joka tarjoaa laadukkaita verkkosivujen suunnitteluja. Se tarjoaa valikoiman malleja ja teemoja, ja se sopii parhaiten luoville ammattilaisille, kuten valokuvaajille, suunnittelijoille ja taiteilijoille. Squarespace tarjoaa käyttäjäystävällisen käyttöliittymän, joka tekee verkkosivujen hallinnoinnista helpompaa, ja se tarjoaa monia erilaisia ​​toimintoja, mukaan lukien verkkokaupan toiminnot. Squarespace on erittäin visuaalisesti houkutteleva ja tarjoaa erinomaisen mobiilikokemuksen, mikä tekee siitä erittäin sopivan verkkosivuille, jotka tarvitsevat erityistä huomiota ulkonäköönsä.

Squarespace
Yksi monista Squarespacen tarjoamista valmiista sivupohjista.

Shopify

Shopify on pilvipohjainen CMS, joka on erikoistunut verkkokaupan sivustojen luomiseen. Se tarjoaa helppokäyttöisen drag-and-drop -editorin ja laajan valikoiman malleja ja teemoja. Shopify on erittäin suosittu verkkokauppiaiden keskuudessa, ja se tarjoaa monia erilaisia ​​toimintoja, mukaan lukien verkkokaupan hallinta, tavaramerkkien hallinta ja integraatiot maksujärjestelmiin. Shopify on verkkokauppa-alustojen Mersu.

Shopify
Shopify on paras monilta ominaisuuksilta, myös estetiikaltaan.

Joomla!

Joomla! on avoimen lähdekoodin CMS, joka tarjoaa monipuolisen järjestelmän verkkosivujen hallintaan. Se tarjoaa laajan valikoiman lisäosia ja teemoja, ja se sopii parhaiten yrityksille, jotka tarvitsevat monimutkaisempia verkkosivuja. Joomla! tarjoaa monia erilaisia ​​toimintoja, mukaan lukien verkkokaupan hallinta, tavaramerkkien hallinta ja integraatiot maksujärjestelmiin.

Yhteenveto

Kaikilla näillä CMS-vaihtoehdoilla on omat erityispiirteensä ja hyödyt, ja mikä tahansa niistä voi olla parhaiten sopiva erilaisille verkkosivuille. On tärkeää miettiä, mikä on verkkosivusi tarkoitus ja mitä tarvitset verkkosivultasi, ennen kuin valitset CMS:n. Jos tarvitset yksinkertaisen blogin, WordPress tai Wix voivat olla parhaiten sopivia. Jos tarvitset verkkokaupan, Shopify on loistava valinta (Katso myös suomalainen Finqu). Jos tarvitset monimutkaisempia verkkosivuja, Joomla! tai Squarespace voivat olla hyviä vaihtoehtoja. Kotisivut voidaan toteuttaa myös täysin kokonaan alusta asti koodaamalla, mutta se on harvoin järkevä ratkaisu.

Muistakaa, että valitsemasi CMS-järjestelmä voi vaikuttaa merkittävästi verkkosivusi ulkonäköön, toimintoihin ja yleiseen käytettävyyteen. Valitse huolellisesti ja varmista, että valintasi vastaa tarpeitasi ja tavoitteitasi.

Google tykkää WordPress-sivuista

Google tietää, että ihmiset ovat kärsimättömiä ja siksi Google ei tarjoakkaan tuloksissa mielellään sivustoja, jotka latautuvat yli 3 sekuntia. Google Insight -työkalulla voit tarkistaa sivujesi suorituskyvyn 0-100 asteikolla. Yli 75 pistettä on hyvä suoritus, jos asiaan ei ole erityisesti paneuduttu. Alla olevassa kuvassa on tämän kyseisen artikkelisivun Insight pisteytys. Sivusto aukeaa mobiilissa 0,9 sekunnissa. Se on todella hyvä saavutus ja vaatii erikoisosaamista sivuston rakentajilta, älä siis vaivu synkkyyteen vaikka et pääsisi ihan samaan.

Google Page Speed Insights

Me olemme erikoistuneet WordPress-kotisivuihin. Tässä pari esimerkkiä toteuttamistamme sivuista: Riihimäen Kotikulma & Työterveyshoitajat. Laske hinta kotisivuprojektille hintalaskurissamme.